Waxen/ Epileren/ Threading

Waxen / Epileren / Threading 

Naast permanente ontharing kunt u bij Tala Beauty Clinic op een professionele wijze uw gezicht en/of lichaamshaar laten ontharen door middel van diverse ontharingsmethodes.

 

Waxen
Waxen is een vorm van semi- permanente ontharing, die het haar vanaf de wortel verwijderd. Bij waxen wordt een laagje was op de huid aangebracht dat vervolgens hard wordt. Een doek of papierstrook wordt toegepast en goed aangedrukt, totdat  strip aan de was hecht en de was aan de huid. De strip wordt vervolgens snel  tegen de richting van de haargroei getrokken, zoveel mogelijk parallel aan de huid om trauma aan de huid te voorkomen. Bij het verwijderen van de waslaag worden ook alle dode huidcellen meegenomen.

Bijna elk gebied van het lichaam kan worden behandeld, inclusief wenkbrauwen, gezicht, schaamstreek (de zogenaamde bikini waxing), benen, armen, rug, buik en oksels.

 

Voordelen waxen:
*  langdurige ontharing
*  nieuwe haartjes hebben zacht puntje  en er is geen sprake van stoppels

 

Epileren
Epileren is een vorm van  semi- permanente ontharing waarbij de ongewenste haartjes handmatig door middel van een pincet worden verwijderd.  Dit wordt meestal gedaan bij kleine oppervlaktes zoals de wenkbrauwen.
Deze methode wordt gebruikt om de wenkbrauwen naar wens te kunnen modelleren.

 

Threading 
Threading is een oude methode van ontharen wat van oorsprong uit het Midden-Oosten komt waarbij gezichtshaar met een touw of draad wordt onthaard. Doordat de handen het te ontharen gebied niet aanraken, is deze methode erg hygiënisch en dus ideaal voor de gevoelige huid.

 

Voordelen threading:
*  Maximale hygiëne
*  Het werkt sneller dan een pincet
*  Nauwkeurig kunnen modelleren van de wenkbrauwen
*  Verwijdert donshaartjes