IPL

IPL huidverjongering, rimpels, borstversteviging, pigmentafwijking, vaatjes en Acne

 

Huidverjongering/rimpels/borstversteviging
Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Het is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Op jonge leeftijd wordt er voldoende collageen gemaakt voor het vernieuwingsproces van de huid, maar na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen af. Hierdoor veroudert de huid, ontstaan er rimpels en wordt de huid slapper.
Met de IPL wordt er licht gestraald op de huid, waardoor de huid verwarmd wordt. Door deze verwarming krijg je samentrekking van de collageen bundels in de huid. Nieuw collageen zal hierna worden aangemaakt door het lichaam, waardoor de huid er jonger uitziet. Dit wordt gebruikt voor de behandeling van rimpels en littekens.

 

IPL huidpigmentatie behandeling
Met de IPL wordt er licht gestraald op de gepigmenteerde delen van de huid. Het zorgt er voor dat de verkleuring naar het oppervlak van de huid getrokken wordt. Vervolgens begint de dermis met het normale proces van huidgenezing en zal het pigment verdwijnen. Er zal in eerste instantie roodheid plaatsvinden en de vlek zal donkerder lijken.

 

Behandeling van vaatjes en Acne
Roodheid op de huid is goed te behandelen met IPL. Bij de behandeling met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden vaatjes vernietigd